SaturnSaturn, aflată în semnul Capricornului, revine în mers direct pe 29 septembrie, după o retrogradare de patru luni și jumătate care ne-a dat de multe ori senzația că lumea funcționează împotriva noastră.

Jupiter a revenit în mers direct pe 12 septembrie

Uranus retrogradează între 15 august 2020 și 14 ianuarie 2021, în semnul Taurului

Lucrurile au evoluat mai greu, dar am avut mai mult timp de gândire și, odată cu ieșirea lui Saturn din retrogradare, va fi momentul să ne asumăm responsabilitățile, să acționăm cu mai multă hotărâre și să gândim cu mai multă maturitate.

Saturn este asociat legilor, poliției, spitalelor, locurilor izolate, închisorilor. Capricornul are legătură cu afacerile, acumulările materiale, comerțul, siguranța și responsabilitatea. Atunci când Saturn este în mers direct, ne vorbește despre atitudinea noastră față de restricții, limitări, reguli și structuri.

Saturn fiind chiar în Capricorn, semnul pe care îl guvernează, ne face să înțelegem motivele restricțiilor la care suntem supuși, chiar dacă ne deranjează. La nivel mondial, pot avea însă loc și evenimente, tulburări sociale care să aducă schimbări legate de legislație, reglementări și structuri.

Sub influența lui Saturn ne simțim simți constrânși emoțional, fizic, sau financiar, dar simțim și impulsul să facem schimbări, să ne extindem, să ne reformăm.

Saturn va intra pe 17 decembrie în Vărsător, iar pe 21 decembrie va fi într-o conjuncție majoră cu Jupiter, eveniment care se produce o dată la 20 de ani, stabilind care va fi atmosfera generală a următoarelor două decenii.

Deocamdată, odată cu revenirea lui Saturn în mers direct în Capricorn, fiecare semn zodiacal va trebui să învețe să accepte pentru moment  structurile existente și să se descurce cât mai bine în actuala stare de fapt.

În același timp, tot ceea ce ne-a deranjat în ultimele patru luni și jumătate ar trebui să se atenueze, să scadă în influență sau cel puțin vom înțelege și vom accepta mai bine situația în care ne aflăm.

Ce înseamnă revenirea în mers direct a planetei Saturn pentru fiecare semn zodiacal:

Berbec

În ultimele luni v-ați aflat într-o poziție de autoritate, mai mult sau mai puțin oficială, iar ceea ce ați făcut sau veți face în continuare va avea repercusiuni la nivelul comunității voastre. Următoarele luni vor fi benefice, dar veți avea de luat decizii ferme.

Taur

Retrogradarea lui Saturn v-a făcut să vă analizați în profunzime valorile, convingerile sau credințele, pentru a înțelege ce vă inspiră sau ce vă blochează nivelul de încredere. Provocarea acum este să acceptați că schimbarea concepțiilor este posibilă și chiar necesară pentru evoluția voastră și să ajungeți la un nivel de echilibru.

Gemeni

Este posibil ca în perioada retrogradării lui Saturn să fi acumulat datorii, fie ele financiare, practice sau emoționale. În următoarea  perioadă va veni probabil momentul să achitați aceste datorii. Nu neglijați să răspundeți bunătății cu bunătate! În dragoste poate urma o perioadă bună, pentru că inhibițiile vor fi în scădere.

Rac

Saturn în retrogradare a sporit probabil tensiunile în relații pentru mulți dintre voi, dar situația se va schimba și veți avea o senzație de ușurare, de parcă s-a ridicat o greutate de pe umerii voștri.  Veți mai avea de rezolvat totuși probleme legate de împărțirea muncii și a obiectivelor comune. Pe ansamblu, va fi însă o perioadă de ușurare și de bucurie.

Leu

Ați simțit probabil că activitățile profesionale au fost lipsite de structură sau chiar haotice? De vină a fost retrogradarea lui Saturn, dar odată cu revenirea acesteia în mers direct ar trebui să vă puteți organiza mai bine și să preluați controlul situației. Aveți grijă să nu exagerați cu planificarea, poate că în timpul retrogradării ați învățat că flexibilitatea nu strică, dacă este cu măsură.

Fecioară

Retrogradarea lui Saturn v-a afectat nivelu lde energie fizică, activitățile sportive, distracțiile și viața romantică. În următoarea perioadă veți deveni mai optimiști, mai dinamici și mai creativi și veți simți din nou că faceți progrese!

Balanța

Problemele din ultimele luni legate de familie, casă și proprietăți s-ar putea debloca cu ajutorul lui Saturn. Asta nu înseamnă că va fi ușor, sau că nu va trebui să munciți cu seriozitate pentru a vă atinge obiectivele. Planurile legate de familie și proprietăți vor progresa, dar nu veți putea să grăbiți lucrurile.

Scorpion

Saturn retrograd v-a afectat capacitatea de concentrare pe obiective concrete. Au fost câteva luni dificile, care v-au afectat mintal, dar acum veți putea să vă concentrați în totalitate, pe studii, de exemplu, sau pe planurile strategice, pe termen lung. Tot ceea ce ține de schimburi, de comunicare, verbală sau scrisă, sau de transporturi va funcționa  mai bine.

Săgetător

Grijile referitoare la bani, care au dominat atmosfera ultimelor luni, se vor tempera într-o anumită măsură. Cu toate acestea, tranzitul lui Saturn prin sectorul banilor voștri nu arată o mare abundență ci nevoia de a munci și a face economii. Partea bună este că nesiguranța emoțională va scădea în intensitate.

Capricorn

Retrogradarea lui Saturn, care vă guvernează, prin semnul vostru a fost dificilă, aducând prea multe griji și stres. Odată cu revenirea în mers a planetei ar trebui să fiți mai calmi, mai cerebrali, capabili să controlați situațiile. Este momentul  să priviți în viitor cu mai multă încredere.

Vărsător

După nivelul scăzut de energie din ultimele luni și nevoia de retragere, ieșirea din retrogradare a lui Saturn vă va ajuta să recuperați timpul pierdut. Acest tranzit vă va ajuta să dormiți mai bine, să visați mai mult și să faceți apel la intuiție.

Pești

Viața socială a avut de suferit în ultimele luni și v-ați întrebat uneori în cine puteți avea încredere. Primul pas acum va fi să lăsați deoparte suspiciunile și îndoielile. Veți putea privi oamenii cu alți ochi, să vedeți în primul rând partea lor luminoasă. Va fi o perioadă bună pentru refacerea relațiilor de prietenie.

Jupiter revine în mers direct pe 12 septembrie

Uranus retrogradează între 15 august 2020 și 14 ianuarie 2021, în semnul Taurului

Mercur tranzitează Scorpionul între 27 septembrie și 27 octombrie

Google ads