Astro13Luna septembrie este bogată în evenimente astrologice, cu ieșiri și intrări în retrogradare, schimbări de semne ale planetelor, plus o Lună Plină și o Lună Nouă. Toate acestea nu ne vor lăsa impasibili, vom fi obligați să luăm poziție, să acționăm, să avem inițiativă, pentru a pune lucrurile în mișcare, în pofida incertitudinilor viitorului.

Lună Plină în Pești, pe 2 septembrie: Libertate și schimbări pozitive

 Lună Plină în Pești, pe 2 septembrie

Septembrie debutează cu Lună Plină în Pești, pe 2 septembrie, influențată puternic de un trigon format cu Uranus, care poate aduce schimbări benefice și optimism, cu condiția să lăsăm în urmă animozitățile vechi sau încăpățânarea. Aspectele tensionate dintre Venus, Marte și Saturn pot provoca probleme în relațiile personale și pe plan financiar. Evitați deciziile intempestive și ieșirile nervoase. Mai multe despre Luna Plină în Pești aflați în articolul dedicat acestui subiect.

Mercur intră în Balanță pe 5 septembrie, iar pe 27 septembrie în Scorpion

În Balanță, Mercur susține comunicarea și diplomația. Vom ști ce cuvinte să folosim pentru a aplana conflictele sau pentru a obține ceea ce dorim. Obiectivul nostru va fi comunicarea armonioasă și compromisul. Cu Mercur în Scorpion, totul va deveni mai intens, iar trăirile emoționale mai profunde. Conversațiile spumoase vor lăsa locul unor discuții mai serioase, iar superficialitatea ne va deranja.

Venus intră în Leu pe 6 septembrie

În Fecioară, Venus poate provoca unele probleme în relații, dar tranzitul prin semnul Leului, până pe 2 octombrie, va aduce mai multă pasiune în dragoste și nu numai. Vom dori să ieșim în evidență, că cumpărăm articole cosmetice sau de modă, sau să mergem la un salon de înfrumusețare. În privința banilor, Leul ne va îndemna să cheltuim pentru imaginea proprie și nu ne va păsa de bani dacă ne va plăcea ceva.

Marte în Berbec intră în retrogradare pe 9 septembrie

Marte în Berbec ne-a impulsionat să punem lucrurile în mișcare, dar ritmul va încetini după intrarea planetei în retrogradare, pe 9 septembrie, care va dura până pe 3 noiembrie. Vom gândi și vom analiza mai mult înainte de a lua o decizie, nu ne vom mai repezi cu capul înainte. Marte guvernează agresivitatea, curajul, sexul și capacitatea de acțiune. Cu Marte în retrogradare în semnul impetuos al Berbecului, toate acestea vor avea de suferit, pentru că energia va fi diminuată.

Jupiter și Saturn revin în mers direct pe 12 septembrie, respectiv pe 29 septembrie

Retrogradarea lui Marte va fi compensată în schimb de sprijinul lui Jupiter și al lui Saturn, care vor reveni în mers direct pe 12 septembrie, respectiv pe 29 septembrie, reducând din senzația de apăsare și de blocare.

Lună Nouă pe 17 septembrie, în Fecioară

Luna Nouă ne încurajează să avem inițiativă, să începem proiecte noi, iar acestea vor avea legătură cu temele tradiționale ale Fecioarei. Este momentul să avem grijă de corpul nostru și să asigurăm mai ales un echilibru al chimiei și al fluidelor în organism, având în vedere că principalul aspect al acestei Luni Noi este opoziția cu Neptun. Un alt efect al opoziției cu Neptun este că pot apărea neclarități sau complicații.

Soarele intră în Balanță pe 22 septembrie

Soarele în Balanță ne va încuraja să comunicăm, să socializăm și să ne asigurăm că relațiile sunt armonioase și pașnice. Acest tranzit încurajează cooperarea și activitățile colective, de grup, punând accent pe binele societății, pe echitate și dreptate, nu doar pe beneficiile personale.

Lună Plină în Pești, pe 2 septembrie: Libertate și schimbări pozitive

Luna septembrie beneficiază de vibrația puternică a numărului 9

Marte tranzitează Berbecul între 27 iunie și 6 ianuarie 2021

Uranus retrogradează între 15 august 2020 și 14 ianuarie 2021, în semnul Taurului