astro17Mercur și Venus schimbă semnele după mult timp, Uranus intră în retrogradare, acestea sunt doar câteva dintre evenimentele astrologice ale lunii august. Haideți să vedem care este semnificația și influența acestora!

Ce spune Tarotul despre luna august

 

Lună Plină pe 3 august, în Vărsător

Luna Plină are loc atunci când Soarele, aflat de această dată în Leu, formează o opoziție cu Luna în Vărsător, fiind un moment de culminare și de concretizare a proiectelor începute de Lună Nouă.

Soarele în Leu ne dă mândrie și emoții intense, în timp ce Luna în Vărsător ne face să apreciem independența și spiritul de apartenență la comunitate, iar Luna Plină va scoate în evidență acest conflict.

Va fi momentul să conștientizăm nevoile celorlalți sau să facem apel la spiritul nostru umanitar. Această lunație, în cuadratură cu Uranus, sugerează că vom fi predispuși la schimbări bruște sau la revolte.

Mercur intră în Leu pe 5 august

Mercur va tranzita Leul în perioada 5-20 august, conferindu-ne încredere și mândrie. Atenția noastră se va concentra pe obiective și, cu cât acestea vor fi mai grandioase, cu atât mai bine! În schimb, detaliile vor fi mai puțin importante. Vom fi mai expresivi, mai teatrali în exprimare și gesturi, mai convingători și persuasivi, pentru că vom emana încredere. Capacitatea noastră de a asculta va fi însă ceva mai mică decât de obicei.

Planeta comunicării va intra apoi în Fecioară, până pe 5 septembrie, iar de atunci vom putea comunica mai bine la nivel practic, responsabil.

Venus intră în Rac pe 7 august

Venus va tranzita Racul între 7 august și 6 septembrie și ne va face mai protectori, mai iubitori și mai prolifici. Starea noastră emoțională va fi mai fluctuantă în această perioadă, mai ales în relațiile de dragoste, pentru că vom fi mai sensibili și mai impresionabili.

Vom fi grijulii, romantici și atașați mai mult de cei dragi. Ne vom dovedi afecțiunea prin devotament, grijă și atenție.

Uranus, aflată în Taur, intră în retrogradare pe 15 august

Uranus va retrograda între 15 august și 1 ianuarie 2021, în semnul Taurului, în care va rămâne până în 2026. Ultima oară când Uranus a retrogradat în Taur a fost în urmă cu 80 de ani, iar mulți dintre noi nu cunoaștem această energie. Uranus în mers direct este cea mai rebelă planetă, dar retrogradarea îi va tempera în mod evident acest efect.

Uranus nu este planetă personală, iar influența ei este resimțită mai ales la nivel național și planetar, dar la sfârșitul retrogradării vom putea constata schimbările aduse în viața noastră. Modul în care ne va influența personal depinde de harta natală a fiecăruia. Un lucru este însă sigur, acela că vom avea o nevoie puternică de a elimina complicațiile inutile care ne limitează libertatea.

Lună Nouă în Leu, pe 19 august

Mulți dintre noi vom simți pasiunea unui nou început, vom fi pregătiți pentru proiecte, investiții sau relații proaspete. Cu ajutorul acestei Luni Noi, vom renunța la obiceiurile vechi, pentru că vom simți nevoia să facem loc unei noi creații. Leul se conectează la nevoile sufletești, de inimă, ne stimulează pasiunea, creativitatea și simțul artistic.

Soarele intră în Fecioară pe 22 august

Sorele va tranzita semnul Fecioarei din 22 august până pe 22 septembrie, perioadă în care ne vom axa pe micile detalii din viața noastră și pe rezolvarea problemelor practice. Atenția pentru detalii nu sună prea interesant, dar ne va scuti de stresul provocat de acumularea de obiecte inutile și de problemele lăsate neterminate. Va fi o perioadă foarte bună pentru a munci atent și organizat și de a îmbunătăți comunicarea la serviciu.

Ce spune Tarotul despre luna august

Cariera și banii Leilor

Soarele tranzitează Leul între 22 iulie și 22 august

Relațiile de dragoste ale Leilor cu celelalte semne zodiacale

Cum sunt Leii