Eclipsa Lun SgettorEclipsa de Lună care are loc pe 5 iulie, în Capricorn, este ultima dintr-o serie de eclipse care au avut loc de-a lungul axei Rac-Capricorn, care a început în iulie 2018. Poate fi considerată un ultim eveniment cosmic menit să rezolve probleme legate de domeniile aflate în semnele Rac și Capricorn din harta natală a fiecăruia.

Tarotul lunii iulie

Astrologia lunii iulie

Această eclipsă va beneficia de un aspect pozitiv între Mercur și Uranus, care poate aduce vești interesante, conversații stimulatoare și prieteni noi. O conjuncție a eclipsei cu asteroidul Vesta va întări tema armoniei în familie.

O eclipsă de Lună are loc întotdeauna de Lună Plină, când Soarele, aflat de această dată în Rac, se află în opoziție cu Luna în Capricorn. O Lună Plină este un moment culminant, promisiunea de împlinire a ceea ce am început de Lună Nouă. Este un moment al emoțiilor, al romantismului, al fertilizării și al relațiilor.

Racul ne încurajează să apreciem căminul, locul de unde provenim, în timp ce Capricornul ne îndeamnă să ne respectăm datoria și responsabilitățile publice și profesionale. În timp ce Racul se mulțumește cu o stare de dependență, Capricornul ne cere să fim maturi și responsabili. Racul reprezintă originea, Capricornul obiectivul, iar Luna Plină scoate în evidență aceste conflicte.

Neglijarea celor două aspecte opuse ale axei formate între Rac și Capricorn va avea repercusiuni. Această lunație ne vorbește despre echilibrarea angajamentelor legate de carieră și viața personală sau de familie.

Ceva s-a dezvoltat în interiorul nostru, iar acum este momentul când astrele ne cer să iasă la iveală. În următoarele săptămâni și luni, vom descoperi ce înseamnă acest lucru pentru noi. Deocamdată, va fi vorba despre sentimente și nevoie de a le exprima.

O criză, care poate fi o criză de conștiință sau realizarea că ceva lipsește în viața noastră, ne va oferi oportunitatea de a ne analiza nevoile emoționale, acolo unde are loc eclipsa în harta noastră natală.

Relațiile vor fi provocate, unele rupte, iar altele întărite semnificativ. Unii dintre noi vom avea revelații legate de ceea ce lipsește din viața noastră, iar acest lucru ne va determina să acționăm ferm.

Lunile Pline au capacitatea de a amplifica problemele deja existente, pentru a vedea unde trebuie să intervenim pentru a echilibra lucrurile.

Obiectivul principal trebuie să fie însă crearea unui echilbru mai bun între viața personală și cea profesională, responsabilitățile și obiectivele noastre. Vom avea oportunitatea de a ne înțelege nevoile emoționale, ceea ce va duce în cele din urmă la măsuri și decizii pozitive.

Această Lună Plină/Eclipsă de Lună va avea loc foarte aproape de conjuncția dintre Jupiter și Pluton, ceea ce va face ca revelațiile să fie cu atât mai spectaculoase. Armonia cu Uranus ne va ajuta în schimb să renunțăm mai ușor la ceea ce nu ne mai ajută să evoluăm.

Tarotul lunii iulie

Astrologia lunii iulie

Saturn retrogradă revine în Capricorn pentru tot restul anului

Conjuncție majoră Jupiter-Pluton pe 30 iunie, în Capricorn!

Marte tranzitează Berbecul între 27 iulie și 6 ianuarie 2021

Efectele benefice ale retrogradării lui Neptun în Pești