Astro13Ce aduce luna iulie din punct de vedere astrologic? Revenirea lui Saturn în semnul responsabil al Capricornului încă din prima zi a aceste luni, plus o nouă Eclipsă de Lună!

Tarotul lunii iulie

 Saturn retrograd revine în Capricorn pe 1 iulie

Luna iulie debutează cu întoarcerea planetei Saturn, aflată în mișcare retrogradă, în semnul Capricornului, pe care îl va traversa până pe 16 decembrie. În timpul tranzitului în Capricon, semn pe care îl guvernează, Saturn funcționează la parametri optimi, pentru că se simte acasă. Pentru că Saturn a petrecut doi ani și jumătate în acest semn, până în luna martie a acestui an, revenirea în Capricorn este o ultimă ocazie de a analiza și eventual de a corecta sau perfecționa opțiunile pe care le-am adoptat, mai ales în privința carierei.

Capricornul este un semn care are nevoie de respect, la fel este și în cazul lui Saturn, iar sub influența lor vom munci din greu pentru a-l câștiga. De asemenea, vom acorda mai multă considerație persoanelor care depun eforturi pentru a-și îndeplini obiectivele, precum și persoanelor în vârstă.

O altă caracteristică a următoarei perioade va fi că vom dori mai multă autoritate într-un anumit domeniu al vieții noastre. În astfel de perioade, vom fi mai eficienți în reducerea pierderilor și reconstruirea lucrurilor care nu evoluează bine.

Lună Plină și Eclipsă de Lună în Capricorn, pe 5 iulie

Cel mai important eveniment astrologic al lunii iunie este Luna Plină/Eclipsa de Lună care se va produce pe 5 iulie dimineața, în semnul Capricornului.

O Lună Plină are loc atunci când Soarele, aflat în prezent în Rac, formează o opoziție cu Luna în Capricorn. Luna Plină reprezintă o culminare și promisiunea de concretizare a lucrurilor începute de Lună Nouă, fiind un moment al emoțiilor maxime.

Această eclipsă va fi ultima dintr-o serie de eclipse care au avut loc pe axa Rac-Capricorn, începută în iulie 2018, și poate fi considerată un moment al finalizărilor, de rezolvare a problemelor legate de domeniile în care se află Racul și Capricornul în harta natală a fiecăruia dintre noi.

Racul ne încurajează să ne apreciem căminul și familia din care provenim, în timp ce Capricornul ne cere să ne respectăm responsabilitățile publice sau profesionale, iar Luna Plină scoate în evidență acest conflict. În mod ideal, ar trebui să găsim un echilibru între aceste două domenii ale vieții noastre.

Această lunație are loc foarte aproape de conjuncția dintre Jupiter și Pluton, iar revelațiile care vor avea loc vor fi mai dramatice din acest motiv. Uranus ne va ajuta însă să renunțăm mai ușor la lucrurile care nu ne mai reprezintă și care ne țin în loc.

Mercur revine în mers direct, în Rac, pe 12 iulie

Mercur revine în mers direct pe 12 iulie, după ce a retrogradat timp de trei săptămâni în semnul Racului. Treptat vom simți că lucrurile încep să se deblocheze, iar proiectele, comunicarea sau călătoriile, unele blocate independent de voința noastră, vor decurge mai lin și mai rapid.

Lună Nouă în Rac pe 20 iulie

Aceasta va fi prima Lună Nouă în Rac după 2017 care nu va fi și o eclipsă de Soare. Deși ar putea părea că este o Lună Nouă  obișnuită, va fi încărcată de o opoziție cu Saturn. Totodată, este a doua Lună Nouă din acest an care are loc în Rac. Am putea avea un sentiment de blocare, iar acest lucru ne va impulsiona cu atât mai mult să o luăm de la capăt, mai ales în ceea ce privește obiectivele personale, dragi sufletului nostru.

Soarele intră în Leu pe 22 iulie

Soarele intră în Leu pe 22 iulie, motivându-ne să ne bucurăm mai mult de viață, să fim creativi și optimiști. Vom fi mai încrezători, mai pasionați în activitățile noastre și mai generoși față de cei dragi. Partea negativă a acestui tranzit poate fi că vom fi tot timpul în căutarea recunoașterii meritelor noastre și dornici să fim în centrul atenției.

Tarotul lunii iulie

Conjuncție majoră Jupiter-Pluton pe 30 iunie, în Capricorn!

Marte tranzitează Berbecul între 27 iulie și 6 ianuarie 2021

Efectele benefice ale retrogradării lui Neptun în Pești