NeptunTranzitul lui Neptun în semnul Peștilor, care are loc din 2011 până în 2026, are capacitatea de a dezintegra structuri bine-statornicite, care au făcut parte din identitatea noastră.

Saturn retrogradă a revenit în Capricorn pentru tot restul anului

Pe măsură ce barierele reale sau imaginare se vor dizolva, vom avea senzația să suntem mai deschiși la mesajele exterioare, dar și deziluzionați de starea de fapt. Toate aceastea pot crea o stare de confuzie și de nesiguranță, în timp ce lăsăm în urmă familiarul pentru a ne descoperi un potențial necunoscut.

Retrogradarea lui Neptun, care va avea loc între 23 iunie și 28 noiembrie, ne va oferi o a doua șansă de adaptare la aceste schimbări care au loc treptat, pentru că ne va ajuta să renunțăm la iluziile trecutului și să  profităm de inspirația care ne pune la treabăîn lumea reală.

Pe parcursul retrogradării, Neptun va forma sextile exacte cu Jupiter pe 27 iulie și pe 11 octombrie, aspecte care ne vor ajuta să corelăm viziunile imateriale cu lumea materială și să construim structuri care să ne susțină inspirația dată de Neptun.

Dacă trecem prin evenimente dificile sau deziluzii, aspectele formate de Neptun retrograd cu Jupiter și Pluton vor susține regenerarea și reconstrucția.

Septembrie va fi în mod special o lună importantă pentru retrogradarea lui Neptun, datorită opoziției cu Soarele și a poziției față de Luna Plină în Pești, de pe 1 septembrie, și a Lunii Noi în Fecioară din 17 septembrie. În aceaste condiții, pe parcursul lunii septembrie putem analiza dacă ne-am folosit suficient de bine de inspirația dată de Neptun în activitățile creative sau în activitățile curente, sau dacă doar am evitat să înfruntăm realitatea în loc să o trăim efectiv.

Jupiter în retrogradare între 14 mai și 12 septembrie, în Capricon, aduce șanse, noroc și energia de a reuși

Saturn retrogradă a revenit în Capricorn pentru tot restul anului

Marte tranzitează Berbecul între 27 iunie și 6 ianuarie 2021

Soarele tranzitează Leul între 22 iulie și 22 august