JupiterJupiter va fi în mișcare retrogradă între 14 mai și 12 septembrie, în semnul Capricornului, și, după trei retrogradări dificile care au început în ultimele săptămâni, acest eveniment poate aduce șanse, noroc și energia de a reuși, datorită aspectelor favorabile formate cu Soarele și Pluton. În următoarele luni, Jupiter ne va ajuta să suportăm mai ușor influența apăsătoare adusă de retrogradarea lui Saturn, dar și a lui Venus.

Saturn retrogradă a revenit în Capricorn pentru tot restul anului

 Retrogradarea lui Jupiter are loc o dată la 13 luni și durează patru luni, fiind o perioadă de introspecție spirituală și de reflexie, în care ne putem gândi la probleme legate de creștere, dezvoltare, fericire și succes.

Domeniile pe care le va influența Jupiter în mișcare retrogradă pentru fiecare dintre noi, în funcție de aspectele din harta natală, sunt cele unde trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți să atragem noroc, romantism sau bani.

Soarele în trigon cu Jupiter la momentul intrării în retrogradare va aduce încredere, optimism, noroc și fericire. Acest aspect încurajează dragostea și relațiile armonioase, făcându-i pe oameni mai extrovertiți și mai entuziaști. Aspectul este și unul spiritual, susținând morala, etica, generozitatea și actele caritabile.

În mers direct, Soarele în trigon cu Jupiter ar fi putut să amplifice epidemia de coronavirus, dar în retrogradare poate ajuta la încetinirea răspândirii acestuia.

Un alt aspect este o conjuncție între Jupiter și Pluton, care ne face concentrați pe obiective și dornici de succes. O combinație între efort intens și noroc ne poate da puterea și influența de a reuși. Unele dintre posibilități sunt succesul la serviciu sau în afaceri, o promovare sau o carieră mai bună.

Jupiter are efectul de a aduce creșterea acolo unde se află, în sens pozitiv dar și negativ, dar retrogradarea îl face mai temperat și mai echilibrat, prevenind excesele.

Efectul pozitiv al retrogradării lui Jupiter poate contribui la atenuarea influenței mai apăsătoare avută de retrogradarea lui Saturn, dar și a lui Venus.

Saturn retrogradă a revenit în Capricorn pentru tot restul anului

Efectele benefice ale retrogradării lui Neptun în Pești

Marte tranzitează Berbecul între 27 iunie și 6 ianuarie 2021