pluton2Pluton staționează și retrogradează începând de sâmbătă și până pe 4 octombrie în semnul Capricornului, iar această schimbare de direcție care aduce distrugerea structurilor vechi pentru a face loc unora noi tinde să provoace inițial confuzie, o stare de apăsare și o amplificare a problemelor.

Semnificația astrologică a planetei Pluton

Ce spune Tarotul despre săptămâna 27 aprilie – 3 mai

 

Însă, în ansamblu, retrogradarea lui Pluton este o excelentă ocazie pentru a cerceta și a obține noi informații legate de tendințele auto-distructive și nevoia de control excesiv și pentru a descoperi adevărul privind în noi înșine. Presiunile exterioare s-ar putea atenua într-o anumită măsură pe parcursul acestui ciclu. În următoarele luni, este posibil să reanalizăm și modul în care ne folosim de puterea personală.

Pentru că Pluton este o planetă  a generațiilor, mișcarea ei aduce schimbări nu doar personale, ci și sociale și politice. Retrogradarea lui Pluton este un timp al distrugerii și reconstrucției, al întinerii și regenerării. Vom fi nevoiți să reconsiderăm ceea ce prețuim cel mai mult, să ne transformăm și să ne reevaluăm prioritățile.

Este vorba despre renunțarea și dărâmarea unor structuri și forme vechi de viață și crearea unor noi. Retrogradarea lui Pluton aduce aproape întotdeauna noi începuturi, iar transformările sunt profunde și de durată.

Cel mai important aspect este o conjuncție cu Jupiter. În interpretarea sa pozitivă, această conjuncție aduce noroc, generozitate și schimbări transformatoare, pozitive, noroc în afaceri sau la serviciu.

În interpretarea negativă,conjuncția poate aduce teama de moarte, egoism, naționalism excesiv, rasism și puterea excesivă a autoritățilot, precum și piedici în tot ceea ține de comunicare, călătorii și probleme medicale legate de circulație și respirație, din cauza unui aspect tensionat cu Mercur, planeta care guvernează schimburile și circulația la toate nivelurile.

Pluton retrogradează aproximativ o dată pe an, timp de 160 de zile, perioada de staționare fiind de circa 16 zile, pentru că planeta este una lentă.

Semnificația astrologică a planetei Pluton

Ce spune Tarotul despre săptămâna 27 aprilie – 3 mai