capricorn 320x200Ziua de 22 decembrie marchează solstițiul de iarnă, momentul în care are loc schimbarea de anotimpuri și intrarea Soarelui în semnul Capricornului, până pe 20 ianuarie.

Solstițul aduce și cea mai scurtă zi a anului pentru emisfera nordică, în care suntem încurajați să intrăm în contact cu cele mai întunecate părți ale sufletului nostru, pentru a ne înțelege mai bine trăirile și nevoile profunde.

Astfel, solstițiul este o zi de mare sensibilitate emoțională, în care putem să intrăm în contact și să ne armonizăm cu energiile din jurul nostru.

Se crede totodată că de solstițiu linia de separație dintre lumea noastră și dimensiunile astrale se subțiază, astfel încât putem accesa cu mai multă ușurință energiile din planurile superioare.

Solstițiul de iarnă marchează și intrarea Soarelui în semnul de Pământ al Capricornului. În perioada următoare, vom fi motivați de sentimentele de responsabilitate, ambiție și respect pentru lege și ordine.

Capricornul este satisfăcut atunci când pune în practică proiecte și le duce la bun sfârșit. Temele Capricornului sunt respectarea standardelor, a structurilor și aprecierea ordinii.

Acest semn dorește rezultate palpabile, știe ce se poate și ce nu și se simte cel mai bine atunci când lucrează într-un cadru bine stabilit, în care cunoaște limitele. Urmărirea obiectivelor pe termen lung va aduce cele mai mari satisfacții în perioada următoare.