nr 8Numărul 8 este considerat numărul banilor și al puterii, ceea ce este adevărat, într-o anumită măsură. Totuși, esenția numărului 8 este în primul rând echilibru. Ca în cazul tuturor simbolurilor, forma sa ne spune multe despre natura sa, 8 stă în picioare numai atunci când este în echilibru. Acest echilibru lipsește atunci când una dintre părți este încărcată mai mult ca cealaltă. Cel mai periculos dezechilibru în zilele noastre este, fără îndoială, între progresele tehnologice extraordinare și conștientizarea tot mai mare a valorilor umane și morale. Omenirea este astăzi ca un copil cu un Ferrari, imatură și deținătoare a unor jucării periculoase. Un alt mare dezechilibru este între bogați și săraci, între toleranți și intoleranți, între puternici și neputincioși.

 

Anul 2015 va corecta unele dintre aceste dezechilibre. Fiind anul 8, cel mai mult va influența economia. Economia globală va suporta tendința lui 8 către echilibru și nu va fi ușor pentru mulți oameni. Ne putem aștepta ca piețele financiare să înregistreze fluctuații mari, care vor îngrijora investitorii și economiștii.

Tendința către echilibru se va face simțită și în alte domenii. Apelurile pentru egalitatea sexelor și a minorităților vor fi mai puternice, lupsa împotriva rasismului se va intensifica, iar moderații vor deveni mai vehemenți împotriva extremismului religios. Chiar și în Statele Unite și alte țări considerate stabile vor apărea mișcări de proteste civice nemaivăzute în sute de ani. Țările relativ echilibrate, cu clasa de mijloc dezvoltată și un nivel mai ridicat de toleranță și corupție puțină, vor rămâne relativ stabile.

Este de așteptat să continue schimbările de putere. În statele conduse de mult timp de facțiuni mici dar puternice vor avea loc schimbări de putere. China și Rusia se vor confrunta și ele cu presiuni asupra structurilor de putere.

Anul 2014, dominat de cifra 7, a fost anul extremismului religios și al ideologiei politice, în timp ce 2015, dominat de 8, va fi marcat de economie și de probleme legate de justiție și dreptate.