wood dog 4Horoscopul chinezesc pentru 2018 prognozează că Anul Câinelui de Pământ va fi bun sub toate aspectele, dar și epuizant. Veți fi fericiți, dar și frustrați, odihniți, dar și obosiți, veseli, dar și triști. Haideți să vedem cum va fi Anul Câinelui de Pământ pentru fiecare zodie:

Șobolan

Anul Câinelui de Pământ este un an de odihnă pentru Șobolani, vor simți nevoia să se odihnească departe de zgomotul lumii. Primul semn zodiacal al calendarului chinezesc va fi nevoit să își dubleze eforturile și să aibă răbdare în special în privința vieții private. Va avea nevoie de precauție și în viața profesională și ar trebui să se concentreze mai degrabă pe construirea unor noi proiecte, decât pe lansarea unor investiții riscante. În familie, nu poate fi exclusă posibilitatea unei separări pe termen scurt. În cazul celor singuri, aceștia trebuie să facă diferența între pasiunile efemere și dragostea adevărată.

Bou

În 2018, răbdarea Boului va fi pusă la încercare, dar anul în ansamblul său va fi destul de bun. Acasă, lipsa de discernământ și de înțelegere în cuplu pot provoca certuri trecătoare. Boul trebuie să învețe să își țină sub control mânia și să nu depășească limitele față de rude și cei dragi. În timpul Anului Câinelui de Pământ, Boul trebuie să înțeleagă că nu toată lumea are aceeași rezistență și dedicare ca a lui. Boul nu trebuie să își piardă din vedere obiectivele și să își păstreze încrederea în abilitățile sale.

Tigru

Tigrul învață în acest an să împartă cu alții și să dea o a doua șansă celor care o merită cu adevărat, inclusiv lui însuși. 2018 este un an destul de bun pentru Tigru, afinitatea sa cu Câinele, cu care se află în același triunghi, îl va face imun la problemele importante cu care s-ar putea confrunta. Totuși, pot apărea surprize neplăcute, care să îl facă să își piardă cumpătul, chiar dacă nu vor fi grave. Ca multe alte semne, Tigrul va munci mai mult decât în mod normal și decât va dori. În privința vieții sentimentale, Tigrii singuri nu trebuie să se aștepte la miracole, în special din cauza timpului îndelungat alocat activităților profesioanele și a lipsei de toleranță față de micile defecte ale celorlalți.

Iepure

Grijile din anii anteriori în sfârșit se vor disipa, iar Iepurele va începe să culeagă fructele eforturilor sale. 2018 va fi un an bun pentru Iepure, atât în dragoste cât și în afaceri, anul fiind oportun pentru a-și pune ordine în activitatea profesională. Iepurele se poate aștepta la succes în toate domeniile în care se va implica în Anul Câinelui și va putea evita situațiile tensionate sau crizele. Pe partea emoțională, Iepurele poate spera să se îndrăgostească la prima vedere, dar ar putea fi nevoit să aleagă între dragoste și prietenie.

Dragon

Anul 2018 este o perioadă perfectă pentru a se concentra din nou pe el însuși și pentru a-și pune în ordine viața afectivă și financiară. Semnul Dragonului este în opoziție cu semnul Câinelui. Din acest motiv, Dragonul nu va avea liniște în Anul Câinelui. Cu toate acestea, Pământul cu polaritate Yang, elementul anului 2018, este în armonie cu elementul stabil al Dragonului, care este tot Pământ. Astfel, el va fi capabil să depășească cu mai multă încredere evenimentele negative cu care s-ar putea confrunta, dacă nu va lăsa garda jos. În 2018, Dragonul trebuie să își monitorizeze dragostea, în care ar putea trece prin situații și dispute neplăcute, dar și finanțele.

Șarpe

Șarpele trebuie să fie mai riguros și mai precis. Anul Câinelui de Pământ este un an relativ calm și senin pentru Șarpe și se va bucura de activitățile care vor necesita mai puțin stres sau riscuri. La nivel general, Șarpele își va analiza valorile și prioritățile și va putea să elimine elementele inutile și superficiale și să își consolideze poziția socio-profesională. El trebuie însă să elimine din viața sa persoanele care îl împiedică să progreseze. Pe plan sentimental, Șarpele ar putea fi nevoit să își dovedească dragostea față de partenerul său, pentru a da un nou sentiment de încredere.

Cal

Anul Câinelui de Pământ va fi pentru Cal un an al reconcilierii cu visurile abandonate. În acest an, Calul trebuie să rămână umil și să nu confunde realitatea cu visurile. Calul se va concentra pe nevoile căminului și familiei și asta va fi bine, pentru că va fi o perioadă în care planurile sale pentru călătorii îndepărtate vor fi amânate. În 2018, Calul ar putea avea și o dispută în familie care să ducă la un proces, de aceea este esențial pentru el să rămână discret față de oamenii cu care lucrează zi de zi, în privința vieții de familie. Cei aflați într-o relație ar putea fi nevoiți să își justifice escapadale nocturne, pentru că partenerii lor vor decide să nu le mai treacă cu vederea.

Oaie

În 2018, Oaia trebuie să învețe să spună nu și să își stabilească prioritățile personale, față de cele ale persoanelor dragi. Oaia mai realizează că trebuie să se bizuie doar pe ea însăși pentru a avansa în viață cu proiectele sale. Anul este unul mixt pentru Oaie, chiar dacă eforturile și altruismul îi vor fi răsplătite la adevărata lor valoare. Oaia trebuie să se aștepte să își dubleze eforturile pentru a-și atinge obiectivele. La nivel profesional, nu este cel mai bun moment să înceapă proiecte noi. Oaia trebuie mai degrabă să aibă răbdare și să se concentreze pe proiectele lansate în 2017. Activitățile artistice începute în lunile anterioare vor începe să dea rezultate în a doua jumătate a anului Câinelui de Pământ, dacă va avea răbdare și încredere. La nivel sentimental, Oaia va avea multe oportunități să întâlnească un partener serios.

Maimuță

Până în 2018, Maimuța trebuie să învețe să își cultive înțelepciunea și bunul simț, pentru s-și accepta greșelile trecutului cu o atitudine filozofică. În 2018, Maimuța se poate aștepta la stagnarea proiectelor care sunt aproape de inima sa. Astfel, Maimuța trebuie să lupte pe mai multe fronturi în același timp și să fie atentă la oamenii ambivalenți, pe care trebuie să îi țină la distanță. În timpul întâlnirilor de afaceri, se poate aștepta la apariția unor dispute sau neînțelegeri pe teme de buget sau de management al companiei. La nivel personal, familial și profesional, Maimuțele își vor da seama de consecințele faptelor lor trecute, anul Câinelui de Pământ fiind pentru ele un an al judecății și plății datoriilor nu doar pentru ele, ci pentru toate semnele zodiacale. Pe plan sentimental, Maimuța trebuie să corecteze neglijențele din trecut, iar pentru cei singuri, evenimente din trecut sau oameni uitați le vor tulbura pe neașteptate liniștea.

Cocoș

Anul Câinelui de Pământ 2018 este un an favorabil pentru Cocoș, în care se poate gândi la lansarea unor proiecte noi. Cocoșul este plasat în acest an sub semnul protecției și regenerării. Obstacolele sunt importante, dar departe de a fi insurmontabile pentru Cocoșul bine informat. Se poate aștepta la întâlniri fertile și călătorii numeroase. Își va face noi prieteni, oameni de toate felurile, care îi vor îmbogăți viața socială. Cu toate acestea, Cocoșul poate traversa și scurte perioade de stagnare, timp în care se va simți nesigur de viața sa sentimentală, dar nu este nevoie să se îngrijoreze. Pentru a-și mări șansele de a-și găsi perechea, Cocoșul s-ar putea simți tentat să își caute partener în altă țară, sau chiar pe un alt continent.

Câine

Anul Câinelui de Pământ este o oportunitate pentru Câine să își consolideze realizările și să își înnoiască motivația. În 2018, fericirea este la ușa Câinelui și tot ce are de făcut este să întindă mâna (lăbuța) să o apuce. Noul an chinezesc marchează începutul înnoirii ciclului astral al Câinilor. În ultimii ani, mulți oameni născuți în Anul Câinelui au avut de depășit multe obstacole, atât profesionale cât și personale, iar acestea i-au făcut cam singuratici. Acum însă toate dezamăgirile și ghinioanele vor rămâne în urmă. Mai mulți ani de introspecție au început în sfârșit să dea rezultate, clarificând drumul spre spiritualitate. Pentru cei singuri, este timpul să își înnoiască garderoba, pentru că vor avea numeroase oportunități romantice. Totuși, Câinele nu trebuie să își arate prea repede altruismul și bunătatea înnăscute.

Mistreț

Mistrețul se împacă în acest an cu valorile fundamentale ale respectului și atenției acordate celorlalți și își va pune ordine în viața sentimentală. În 2018, Mistrețul se va confrunta cu anxietățile și erorile de judecată comise în trecut. Problemele financiare i-ar putea provoca necazuri și perturbarea obiceiurilor, cunoscut fiind faptul că Mistrețul iubește confortul. Trebuie să aibă mare grijă la cheltuieli, în special la jumătatea anului, riscând să își dea seama prea târziu că a investit în pierdere. La serviciu, va realiza în cele din urmă că trebuie să aibă mintea limpede și să evite conflictele. În 2018 poate avea o deziluzie profesională sau din partea unui prieten, poate fi victima unei înșelătorii. Mistreții singuri pot întâlni oameni noi, în special cu ocazia unor sărbători, la zile de naștere, nunți sau festivaluri, dar 2018 nu va fi un an favorabil idilelor.