Feng Shui ElementsDacă vreți să creați un Feng Shui bun în locuința voastră sau dacă vreți să cumpărați o locuință nouă care are un Feng Shui bun, iată câteva sfaturi care vă pot fi de ajutor.

 O casă cu o energie Feng Shui bună nu are în jurul ei o energie care să o atace (Sha Chi) sau o energie prea scăzută (Si Chi). Dacă locuiți la casă cu curte, echilibrarea energiei va fi mai dificilă dacă accesul se face de pe o stradă care se înfundă, dacă în apropiere se află o șină de cale ferată sau dacă imobilul este situat la baza unei pante. Crearea unei grădini frumoase vă ajută însă la atragerea unei energii benefice către casa voastră.

Ușa de intrare

            intrare Intrarea în orice locuință trebuie să permită circulația liberă și continuă a unei energii puternice. Energia Chi, a Feng Shui, este cumva blocată de un copac sau de orice fel de obiect? Aveți grijă ca ușa de intrare să aibă un aspect plăcut și îngrijit și eliminați din jurul ei pubelele, ghivecele vechi sau încălțămintea care ar putea aglomera sau bloca accesul liber în locuința voastră. Ce simțiți prima oară când intrați în locuință, unde simțiți că se îndreaptă atenția (energia voastră)? Se îndreaptă către baie, pentru că este în apropierea ușii de intrare, sau este trimisă înapoi de o oglindă plasată chiar în fața ușii?

Dormitor, bucătărie, baie

            bedroom O casă cu un Feng Shui bun are energia pozitivă ancorată de principalele sale centre de energie – dormitorul, bucătăria și baia. Calitatea energiei Feng Shui din casa voastră depinde în mare măsură de puterea energiei Feng Shui din dormitor, bucătărie și baie. Asigurați-vă că cele trei zone au o bază Feng Shui solidă și aveți întotdeauna grijă de calitatea energiei din aceste trei puncte. O casă nu poate avea o energie bună fără o energie Feng Shui bună în dormitor, bucătărie și baie.

           

             bucatarieO casă care respectă principiile Feng Shui permite circulația unei energii proaspete, clare și libere. Nu există energie stagnantă, veche sau blocată nicăieri în locuință. Totul din jurul nostru este în continuă mișcare și schimbare, așa că, chiar și după ce ați creat o fundație Feng Shui bună în casa voastră, munca trebuie să continue. Trebuie să vă obișnuiți să păstrați energia proaspătă și fluidă și să aveți grijă să nu creați zone blocate în locuința voastră.

bathroomZonele cu energie blocată din locuința voastră vor corespunde mai devreme sau mai târziu unei energii blocate într-o anumită zonă a vieții voastre. Scăpați de lucrurile inutile, faceți ordine în dulapuri, nu permiteți să se aglomereze. Faceți curățenie cel puțin o dată pe săptămână. Energia Feng Shui bună se exprimă în spații curate, aerisite, luminate, precum și prin obiectele decorative care atrag o energie pozitivă.

          Pentru a crea o energie Feng Shui bună în casa voastră începeți cu lucrurile mici, nu trebuie să vă lăsați copleșiți de multitudinea informațiilor din acest domeniu. În primul rând trebuie să aveți încredere în voi înșivă și să progresați în ritmul propriu. La urma urmei este casa voastră, iar atunci când faceți schimbări trebuie să vă simțiți bine!