feng shui lemnCulorile norocoase sunt cele care pot avea o influență pozitivă asupra destinului vostru, iar în Anul Câinelui de Pământ sunt cele care au legătură cu energiile benefice ale elementului Lemn, reprezentat de culoarea verde (să nu uităm că Lemnul domină Pământul) și ale elementului Apă, reprezentat de albastru și negru.

În Anul Câinelui de Pământ apa va fi deficitară la nivel global, așa că este important să puteți suplini acest deficit prin culorile hainelor și ale decorațiunilor interioare, dar și să beți multă apă.

De asemenea, știind că Apa este necesară pentru crearea elementului Lemn, în absența culorii verzi, care reprezintă energia Lemnului, culorile elementului Apă reprezintă o alternativă bună.

Într-o măsură mai mică, elementele Foc și Metal, reprezentate de culorile roșu, alb și auriu, pot servi ca stabilizatori eficienți ai energiei, pentru unele semne zodiacale.

Aceleași culori pot fi luate în considerare în Anul Câinelui de Pământ și pentru decorațiunile interioare, atât pentru locuințe cât și pentru a avea mai mult succes la serviciu și a câștiga mai mulți bani. Astfel, puteți folosi culorile verde, negru, albastru, în diferite nuanțe, cumbinate punctual cu roșu, alb sau culori metalice (au și argint).

Principiile Feng Shui de armonizare a culorilor ne învață, de exemplu, ca atunci când folosim roșu (Foc) și alb (Metal), să adăugăm o notă de culoare care reprezintă Pământul (galben, ocru, maro), pentru a armoniza fluxul de energie.

O altă tehnică a culorilor norocoase în Feng Shui este ca atunci când folosiți alb (Metal) cu verde (Lemn), știind că Metalul taie Lemnul, să vă asigurați că introduceți culorile elementului apă în combinație, respectiv albastru sau negru.