crizantemeIată cum echilibrul între elementele lemn, foc, pământ, metal și apă poate aduce echilibru în spațiul și viața voastră. Feng Shui împarte lumea în cinci elemente: lemn, foc, pământ, metal și apă.

                     Dacă aveți o cameră care nu pare în regulă, încercați să echilibrați elementele pentru a o face mai confortabilă. Fiecare element invocă o stare diferită, creând un spațiu optim, benefic personalității și obiectivelor voastre. Haideți să vedem cum le puteți încorpora în căminul vostru:

 

feng shui lemnLemn

Lemnul susține creativitatea și dezvoltarea, reprezentând creșterea, nașterea, puterea, flexibilitatea și intuiția. Prea mult lemn vă poate face să ve simțiți împovărați, rigizi, încăpățânați și inflexibili, iar prea puțin poate arăta lipsă de cretativitate sau depresie, ambivalență și stagnare.

Atunci când folosiți lemnul în decorarea locuințelor, sunt recomandate formele verticale, care imită coloanele sau trunchiurile de copaci, precum și finețea frunzelor și a florilor. Astfel, pot fi folosite florile proaspete sau din mătase, plante și copaci, bumbacul și alte materiale naturale, mobilierul din lemn.

 

 

PhoenixFoc

           Maximizarea elementului foc crește entuzasmul și calitățile de lider. Folosiți acest element în design pentru încurajarea expresivității, inspirației și îndrăznelii. Abundența focului se poate manifesta prin agresivitate, iritabilitate și comportament impulsiv, iar lipsa acestuia răceală emoțională.

Lipsa viziunii, inexpresibilitatea și lipsa stimei de sine. Pentru a exprima mai bine elementul foc adăugați în locuința voastră lumânări, lumina artificală sau solară, orice nuanță de roșu, roz sau purpuriu, aparatură electronică și imprimeuri cu animale.

 

 

citrinPământ

Pământul afectează puterea fizică și ordinea, pentru a genera o stare generală de apartenență, echilibru și stabilitate. Atunci când este în exces, acest element va da o senzație de greutate, letargie și seriozitate. Atunci cîând elementul pământ este subreprezentat, oamenii s-ar putea simți dezorganizați, haotici sau fără concentrare.

            Pentru a reprezenta acest element adăugați orice în tonuri de pământ (maro, verde, sau nisipiu), forme pătrate sau rectangulare. Suprafețe joase, plate, imagni cu peisaje.

 

 

 

bathroomMetal

Metalul influențează claritatea mentală și logica. Prezența metalului într-o cameră poate fi simțită în calități personale precum organizarea, concentrarea și calitățile analitice. Atunci cînd suntem înconjurați de prea mult metal putem fi vorbăreți, exagerați de critici și înclinați să vorbim fără să gândim.  Când metalul estea prea puțin reprezentat, poate fi observat un sentiment de liniște, precauție și lipsă de concentrare.

            Pentru îmbogățirea unui spațiu cu metal, adăugați forme rotunde sau ovale, orice este făcut din metal, între care fier, aluminiu, aur sau argint, pietre, culori precum alb, gri, argint sau pasteluri.

 

 

 

WaterfallApă

Domeniul apei reunește spiritualitatea și emoțiile. Un echilibru al apei aduce inspirație, înțelepciune și intuiție. Prea multă apă poate crea senzația unei stări de tranziție și înec emoțional. Vă puteți simți depășit de situație și prea sociabil. Dacă apa este prea puțină, văputeți confrunta cu lipsa simpatiei, singurătate. Izolare, stres și meschinărie.

 Încorporați elementul apă prin adăugarea culorii negru sau altor tonuri închise, suprafețe care reflectă imaginile, precum oglinzile sau globurile, forme vălurite, libere, asimetrice, apă și elemente de apă, precum acvarii și fântâni.

 

Combinarea celor cinci elemente

La combinarea celor cinci elemente trebuie să ținem seama că obiectele dintr-o locuință reunesc deseori mai multe dintre acestea. De exemplu, o vază roșie cu lalele albe va reprezenta patru din cinci elemente. Astfel, roșul reprezintă focul, vaza pământul, florile lemnul, iar albul metalul.

Pentru amenajarea unei camere, observați mai întâi toate obiectele din spațiul respectiv. Dacă folosiți o cameră mai puțin decât altele, echilibrul dintre elemente ar putea acvea nevoie să fie ajustat. Dați atenție camerelor care reprezintă doar unul sau două elemente. Prin adăugarea de obiercte care reprezintă elementele lipsă, veți putea să creați o cameră echilibrată și primitoare, ne sfătuiește expertul în design Fengh Shui Stephanie McWilliams.