Berbec

Doi de Cupe

Doi de CupeSunteți sociabili, dispuși să realizați noi contacte și să formați noi parteneriate, atât ân afaceri cât și în relațiile personale. Doi de Bâte preia și folosește energia Asului de Bâte, canalizând-o într-o anumită direcție, și semnifică planificarea și progresul. Ați fost capabili să luați o idee și să o transformați într-un plan concret, care vă va duce spre succes.

Cartea vorbește despre descoperiri, ieșiți din zona voastră de confort, explorați noi lumi și experiențe. Aveți nevoie de curaj pentru a face primul pas, dar cartea vă dă încrederea necesară.

Cărțile de doi în Tarot reprezintă deciziile. În cazul Doi de Bâte trebuie să alegeți între a păstra ceea ce aveți sau a vă extinde orizonturile și a vă asuma riscuri. Este și cartea răbdării, arată că trebuie să așteptați ca ideile să vi se concretizeze.

 

 Taur

Trei de Monede

Taurii își pun ideile în practică cu îndrăzneală, sunt concentrați pe carieră în această săptămână, iar Venus, aflată în Casa a III-a pentru  ei, îi susține să comunice cu ușurință cu prietenii și colaboratorii.

La fel ca și ceilalți trei, Trei de Monede arată îndeplinirea inițială a unui obiectiv sau a unui plan. În acest caz, Trei de Bâte implică realizarea sau manifestatea unei afaceri, a unui proiect creativ sau de construcție.

Mesajul dat de Trei de Monede este unul de încurajare. Dacă veți continua să faceți eforturi pentru îndeplinirea viselor voastre și nu veți permite să fiți descurajați, în final veți ajunge la prosperitate și succes.

Trei de Monede mai arată că aveți nevoie de ajutor și că puteți dobândi cunoștințe din experiența altora. La baza acestei cărți se află noțiunea de echipă și de colaborare. Cele trei componente principale ale cărții sunt planificarea managementul și organizarea.

Gemeni

Pajul de Bâte

Gemenii sunt în vervă în această săptămână, se simt inspirați și capabili să facă tot ce își pun în cap. De asemenea, sunt posibile și călătoriile neașteptate în străinătate. Valetul de Bâte seamănă cu Nebunul, spiritul său liber reprezintă schimbarea și începuturile. Iubește cu pasiune viața, o înțelege, dar nu a ajuns încă la maturitate.

El nu a fost împovărat de greutățile vieții materiale, vine și pleacă când vrea și de obicei încurajează schimbarea oriunde se duce.

Valetul de Bâte este catalizatorul schimbărilor, înnoirilor, reprezintă spiritul de aventură și propunerile ademenitoare care necesită curaj și asumarea de riscuri.

Arată că în voi există o neliniște creatoare care așteaptă să fie exprimată și vă încurajează să vă exprimați individualitatea și să ieșiți din rutină.

Rac

Șase de Spade

O săptămână mai dificilă pentru Raci, în care s-ar putea să fie nevoiți să pornească la un drum, fie unul la nivel spiritual fie foarte real, să facă o desprindere necesară dar regretabilă, fie ca rezultat al deciziilor pe care le-au luat, fie a dezamăgirii provocate de anumite persoane sau situații. Atenție la dușmani sau, dacă plecați la drum, la riscurile de accidente.

Pentru a merge mai departe aveți nevoie să lăsați în urmă lucruri importante, dar știți că pe termen lung este cea mai bună opțiune pe cae o aveți la dispoziție. Sunt momente în care trebuie să renunțați la ceva de care sunteți atașați, iar procesul este dificil. Totuși, tristețea care vă însoțește va fi înlocuită în curând de mai multă claritate, care va aduce cu sine acceptarea schimbării.

Nu vă temeți de renunțare, pentru că vă îndreptați spre o poziție mult mai bună în viață. Traversați o perioadă de schimbări dificile, dar rezultatul va fi că veți fi mai bine pregătiți pentru ceea ce va veni.

Leu

Cinci de Cupe

Cinci de Cupe poate arăta dezamăgirea pentru eșuarea unui proiect, respingerea unei solicitări, sau pierderea unui examen. Sentimental, poate fi vorba despre eșecul unei relații, sau neîmplinirea unor așteptări.

Cinci de Cupe sugerează că nu reușiți să lăsați în urmă trecutul și să învățați din greșeli. Cartea avertizează că dacă rămâneți prizonierii trecutului și nu aveți capacitatea de a merge mai departe, puteți rata oportunități prețioase.

După o pierdere emoțională, este nevoie de iertare și de capacitatea de a vă reveni. Dacă sunteți dezamăgiți de o altă persoană, trebuie să găsiți puterea de a o ierta, pentru a vă elibera și a merge mai departe.

Fecioară

Marele Preot

Fecioarele se concentrează în această săptămână pe studiu, vor munci cu dedicație și creativitate. Marele Preot, versiunea masculină a Marii Preotese, se referă la prezența unui maestru și la învățarea prin intermediul lecțiilor practice oferite de studierea legilor naturii. Energia acestei cărți sugerează o resursă care poate scoate la iveală secretele vieții, ciclurile lunii, legăturile dintre ființele umane și ceruri.

În Evul Mediu, mănăstirile erau singurele locuri unde oamenii puteau învăța să scrie și să citească, astfel că învățăceii apelau la preot.

Cartea arată că Fecioarele se întorc la  rolul de student meticulos, la acumularea de cunoștințe prin studiu, pentru a dobândi respect și recunoaștere.

Marele Preot arată necesitatea de a respecta regulile sau situațiile structurate, dar poate sugera și lipsa de flexibilitate în gândire și concepții.

Balanța

Doi de Monede

Balanțele muncesc mult în această săptămână, cu energie și creativitate, dar Doi de Monede le avertizează că trebuie să echilibreze activitatea profesională cu alte aspecte importante ale vieții lor, cum sunt familia, prietenii și chiar sănătatea lor mentală și spirituală.

Cartea arată necesitatea de a echilibra dorințe și interese opuse. Viața va fi întotdeauna nesigură, dar, dacă veți reuși să creați acest echilibru veți reuși să fiți fericiți și prosperi.

Astfel, cartea Doi de Monede vă reamintește să fiți alerți, agili dar și răbdători atunci când jonglați între familie, prieteni, serviciu, finanțe, sănătate și noile provocări din viața voastră.

Scorpion

Cavalerul de Spade

Scorpionii acționează în forță pentru a-și transforma viața personală, îndemnați de Marte, planeta războiului aflată în casa a IV a familiei și a rădăcinilor.

Se pare că simțiți din nou nevoia de a vă reinventa și în această săptămână și aveți forța și energia necesară, fiind susținuți de Soarele aflat pentru voi în Casa a VIII-a a transformărilor.

Cavalerul de Spade este o figură puternică, plină de viață și energie, care are nevoie de echilibrul adus de responsabilitate și compasiune. Odată ce pornește la drum nimic nu îl poate opri! Nu vede și nu îi pasă de nicio piedică, riscuri sau pericole, merge înainte cu unica dorință de a reuși.

Calitățile sale sunt o mare ambiție, hotărârea și puterea de a reuși cu orice preț. În schimb poate fi orb la greutăți și la posibilele consecințe ale acțiunilor sale și poate intra într-un teritoriu periculos fără să fie pregătit.

Săgetător

Soarele

Săgetătorii au succes în societate în această săptămână, sunt în centrul atenției, le sunt recunoscute meritele, sau au evenimente importante în viața lor, cum ar fi o logodnă sau o căsătorie. Soarele reprezintă succesul, abundența, o atmosferă radioasă.

Soarele vă dă putere și vă spune că oriunde ați merge și orice ați face, energia voastră iradiantă vă va urma și vă va aduce fericire și bucurie.

Oamenii sunt atrași de voi pentru că vedeți partea luminoasă a lucrurilor și aduceți multă căldură în viețile lor.               

Capricorn

Marea Preoteasă

Intuiția îi va face pe Capricorni să se ocupe mai mult de familie în această săptămână, fie că e vorba de părinții și bunicii lor, fie de familia actuală.

Marea Preotează reprezintă subconștientul, sensibilitatea și presimțirile. Este calea spre adevărul misterios, care se sustrage gândirii logice.

Este expresie a bunătății, capacității de iertare, a răbdării și a bunăvoinței. În mod traditional este considerată una dintre cele trei cărți protectoare ale Tarotului. De obicei, apariția ei într-o etalare arată că aveți nevoie să vă ascultați și să aveți încredere în vocea voastră interioară.

Pe cât de răbdători veți fi în sânul familiei, pe atât de intransigenți și nerăbdători s-ar putea să fiți însă la serviciu, cu Marte aflat în Casa a II-a, a banilor, veți acționa cu energie și nu veți accepta niciun refuz.

Vărsător

Faetonul

Cu Marte aflat chiar în semnul vostru gândiți și acționați rapid și în forță. Faetonul reprezintă cucerirea prin forță, victoria și depășirea opoziției prin încredere și control.

Pentru conducerea Faetonului este nevoie de dibăcie, voință și îndrăzneală, iar succesul va veni doar dacă vă veți menține concentrarea, hotărârea și încrederea în abilitățile voastre. Faetonul vă cere să vă impuneți cu îndrăzneală, altfel nu veți reuși să duceți labun sfârșit ceea ce v-ați propus.

Este timpul să vă stăpâniți emoțiile, impulsurile sau mânia. Trebuie să arătați cine este șeful și să controlați situația, dar pentru asta este nevoie de autocontrol.

Pești

Cinci de Bâte

Cinci de bâte reprezintă de regulă conflict și schimbare, tensiuni și competiție, situație alimentată de prezența lui Marte în casa a XII-a. Acest conflict influențează capacitatea voastră de a vă urmări obiectivele.

În loc să puteți lucra împreună cu ceilalți, sunteți în conflict, iar punctul vostru de vedere este contestat. Problema este că fiecare crede că are dreptate și încearcă să își impună punctul de vedere.

Această carte mai reprezintă un grup de oameni dedicați unui obiectiv comun, dar care nu pot să cadă de acord cum să îl îndeplinească.

Citește și:

Ce spune Tarotul despre luna mai

Saturn tranzitează semnul Capricornului pînă în 2020. Cum sunt influențați Leii?