Berbec

Doi de Cupe

Doi de CupeBerbecii s-au mai liniștit după dispoziția belicoasă de săptămâna trecută, revenind la sentimente mai bune. Efectul eclipsei de Lună nu s-a disipat total, iar emotivitatea crescută le dă Berbecilor o înclinație romantică. Doi de Cupe arată echilibru, respect reciproc și armonie în relațiile dintre două persoane.

            Este vorba de obicei despre o relație care se bazează pe atracție reciprocă și romantism, este dragostea, schimbul de emoții și susținerea pe care și-o arată partenerii. Semnifică începutul frumos al unei noi relații de dragoste. În unele cazuri, Doi de Cupe se poate referi la căsătorie, la logodnă, la angajamentul dintre doi oameni.

Dacă nu este vorba despre dragoste, Doi de Cupe semnifică orice tip de parteneriat, fie el de afaceri, fie o simplă prietenie.

 

Taur

Faetonul

CarulTaurii au muncit mult săptămâna trecută, s-au dedicat total unei activități, iar acum au dobândit încredere în forțele proprii. Faetonul reprezintă cucerirea prin forță, victoria și depășirea opoziției prin încredere și control.

Pentru conducerea Faetonului este nevoie de dibăcie, voință și îndrăzneală, iar succesul va veni doar dacă vă veți menține concentrarea, hotărârea și încrederea în abilitățile voastre. Faetonul vă cere să vă impuneți cu îndrăzneală, altfel nu veți reuși să duceți la bun sfârșit ceea ce v-ați propus.

Este timpul să vă stăpâniți emoțiile, impulsurile sau mânia. Trebuie să arătați cine este șeful și să controlați situația, dar pentru asta este nevoie de autocontrol.

 

Gemeni

Diavolul

DiavolulPoate că Gemenii și-au dorit pentru o săptămână mai mult echilibru în viața lor între viața personală și cea profesională, dar iată că nu a durat prea mult. În această săptămână, Gemenii trebuie să fie atenți să nu se lasă pradă ispitelor de orice fel. Diavolul simbolizează atracția lucrului interzis, ispitele, lipsa de măsură, și este probabil cel mai greu de interpretat, întrucât are o înfățișare anume pentru fiecare.

            Ceea ce este comun tuturor este dependența, lipsa de voință și a propriilor convingeri.

Diavolul corespunde părții întunecate a Magului, laturii întunecate a Marii Preotese, fățărniciei și materialimului Marelui Preot. El mai reprezintă poftele fără măsură ale Puterii, este antiteza Cumpătării și stăpân peste multe dintre fațetele Lunii.

Sub forma tentațiilor, Diavolul se prezintă deseori în forma sa cea mai seducătoare.

Rac

Marea Preoteasă

Marea PreoteasRacii se mențin și în această săptămănă într-o dispoziție mai degrabă visătoare, de introspecție. Marea Preotează reprezintă subconștientul, senzibilitatea și presimțirile. Este calea spre adevărul misterios, care se sustrage gândirii logice.

Este expresie a bunătății, capacității de iertare, a răbdării și a bunăvoinței. Marea Preoteasă poate avea însă și o parte întunecată, de vrăjitoare care își folosește puterile spirituale pentru a-i seduce pe ceilalți și a-i face incapabili să acționeze.

În mod traditional însă este considerată una dintre cele trei cărți protectoare ale Tarotului. De obicei, apariția ei într-o etalare arată că aveți nevoie să vă ascultați și să aveți încredere în vocea voastră interioară.

 

Leu

Judecata

JudecataLeii au fost avertizați săptămâna trecută să nu se lase înșelați sau, dimpotrivă, să nu fie chiar ei capul răutăților. Acum, cartea Judecata vă cheamă la reflecție și autoevaluare. Prin meditație și reflecție ați putea ajunge la o înțelegere profundă a temelor vieții voastre și ce puteți face pentru a o schimba sau a evita anumite situații în viitor.

Cartea vorbește despre izbăvire. După autoevaluare, vă veți simți curățați de păcatele trecutului, de vină și tristețe. Ese un minunat proces de purificare, în urma căruia vă veți simți renăscuți și pregătiți să faceți față unor pentru noi provocări.

Judecata indică deseori decizii care vă vor schimba viața, dar spre deosebire de cele cerute de cartea Justiției, aceste decizii necesită o combinație delicată între intuiție și intelect. Ați putea fi la o răscruce, fiind conștienți că ori decizie ați lua va aduce o schimbare semnificativă în viața voastră.

Fecioara

Împăratul

mpratulTemerile, nesiguranța de săptămâna trecută sunt lăsate în urmă de Fecioare, care se simt acum mai sigure pe ele, mai autoritare, capabile să își impună punctele de vedere și ideile. Împăratul reprezintă principiul masculinității și al patriarhului, simbolizează puterea și autoritatea, iar atitudinea sa rigidă diferă de frumusețea senzuală a Împărătesei.

Acest personaj arată experiența, sugerând că a acumulat ani de înțelepciune și merită să fie ascultat, pentru că a văzut cu ochii săi urmările acțiunilor sale.

Guvernatorul astral al Împăratului este Berbecul, reprezentând capacitatea intelectuală, hotărârea, acțiunea, inițiativa și capacitatea de conducere.

Figura paternă a Tarotului, Împăratul protejează, oferă structură și stabilitate. Acest personaj patriarhal oferă celorlalți îndrumare, sfaturi și înțelepciune, demonstrând autoritate și stabilitate.

Balanța

Opt de Spade

Opt de SpadeOare cât mai au de gând Balanțele să rămână în aceată stare de expectativă? Balanțele trebuie să se elibereze de propriile gânduri și perspective. Opt de Spade sugerează că trebuie să vă schimbați punctul de vedere, să priviți o situație dificilă dintr-un unghi nou, să vă folosiți de energia de care dispuneți pentru a porni pe un nou drum.

Fie trebuie să vă eliberați dintr-o relație pe care ați ajuns să o simțiți ca pe o închisoare, fie locul de muncă actual a ajuns prea strâmt pentru voi și vă limitează dezvoltarea.

Cartea vă spune că trebuie să scapăți de granițele cu care singuri v-ați înconjurat, înainte de a putea lua decizii importante care să vă schimbe în bine viitorul.

Scorpion

Patru de Cupe

Patru de CupeScorpionii au crescut săptămâna trecută că au întâlnit pe cineva cu care ar putea începe o relație de dragoste, de prietenie, sau de afaceri. Se pare că rezultatul nu a fost cel scontat, su cel puțin așa simțiți în acest moment. Patru de Cupe apare deseori atunci când sunteți plictisiți sau nemulțumiți de actuala stare de lucruri. Vă simțiți dezangajați, apatici sau nemotivați. Viața este în stagnare, plictisitoare și nu vă mai emoționează nimic.

Pentru a depăși această stare, Patru de Cupe sugerează că aveți nevoie de o reevaluare a situației și a vedea în interiorul sufletului vostru, pentru a înțelege ce se întâmplă. Evitați distragerile și analizați-vă inima și mintea pentru a obține claritate.

Patru de Cupe mai poate semnifica dezamăgirea pe care v-a provocat-o o persoană sau o situație. S-ar putea să vă fi săturat de aceeași luptă pe care ați dus-o prea mult timp în trecut și din acest motiv v-ați retras pentru a căuta pacea și liniștea.

Săgetător

Nouă de Spade

Nou de SpadeStarea de descurajare a Săgetătorilor se pare că nu trece prea ușor, în această perioadă în care efectele eclipsei încă se fac simțite, amplificănd toate emoțiile. Cartea Nouă de Spade reprezintă temerile și coșmarurile, dar necazurile semnalate de această carte sunt de natură psihologică și nu semnalează suferințe în viața reală.

Teama, anxietatea sunt provocate de ceea ce este în interiorul minții voastre, nu de circumstanțe reale, sunteți creatorii propriei lumi, iar atitudinea voastră determină cum resimțiți lumea respectivă.

Nouă de Spade mai arată teama de viitor, ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor, riscați să creați o realitate negativă în virtutea așteptărilor pe care le aveți. Coșmarul vostru devine o profeție proprie, ceea ce nu este un rezultat de dorit. Cartea arată că vă îngrijorați excesiv în legătură cu o situație.

Capricorn

Nebunul

NebunulCapricornii se mențin în tema săptămânii trecute, entuziasmul, pofta de noi începuturi nu i-a părăsit. Sunteți pregătit pentru noi experiențe, sunteți gata să porniți într-o direcție nouă. Nebunul pornește în viață cu un potențial nelimitat, are în desagă toate instrumentele și resursele necesare să se avânte în necunoscut, dar este el oare pregătit?

Apariția Nebunului într-o etalare simbolizează necesitatea de a porni într-o nouă călătorie, una total necunoscută și care vă va conduce într-un teritoriu nemarcat.

Nebunul vorbește despre experiențe noi, dezvoltare personală și aventură. Cartea Nebunul vă cere să vă puneți încrederea în Univers și să credeți că prin această nouă călătorie veți descoperi succesul. Nebunul duce o viață lipsită de griji și anxietate și nu pare să-i pese că nu știe ce îi rezervă viitorul.

Vărsător

Cumpătarea

CumptareaVărsătorii s-au gândit în ultima perioadă la ceea ce își doresc în viață, dacă nu cumvs trebuie să pornească la drum, să lase în urmă persoane sau situații care nu le mai aduc mulțumire. Cumpătarea arată acum măsura justă a lucrurilor, fiind în opozițiee cu cartea imediat următoare a Arcanelor Majore, Diavolul, care simbolizează lipsa de măsură.

Trăsăturile Cumpătării sunt echilibrul, pacea sufletească și armonia. Vă aflați acum într-o stare de detașare calmă și apreciați că ați lăsat în urmă îndoielile de sine.

Atunci când apare într-o etalare, Cumpătarea arată că trebuie să învățați să aduceți în viața voastră calmul, răbdarea și moderația. Vocea voastră interioară vă ghidează cu blândețe către destinația corectă și o ascultați și urmați cu răbdare. În acest moment aveți o perspectivă foarte echilibrată asupra situației și sunteți într-o poziție foarte bună pentru a face alegerile corecte.

Pești

Regele de Cupe

Rege de CupeInfluențați încă de eclipsă, Peștii rămân într-o dispoziție idealistă. Regele de Cupe, ca toate celelalte cărți ale suitei Cupelor, reprezintă emoțiile, creativitatea și inconștientul. Spre deosebire de restul cărților de curte ale suitei, Regele exprimă un control mai mare al emoțiilor. Este stăpânul propriilor sentimente și își stăpânește emoțiile.

            Dacă aveți probleme, Regele de Cupe arată că trebuie să creați un echilibru între emoții. Regele reprezintă compasiunea, una dintre cele mai puternice și frumoase calități ale spiritului uman.

            Uneori, Regele de Cupe reprezintă un bărbat mai în vârstă care va apărea în viața voastră. Poate fi un om de afaceri, al legii sau al divinității, care este bun, respectuos și care dorește să își asume responsabilitatea acțiunilor sale.