PutereaBerbec

Puterea

Cartea vorbește despre putere, hotărâre și capacitate, într-un mod similar Faetonului, Diferențele dintre cele două cărți sunt însă evidente. În timp ca Faetonul reprezintă puterea și voința manifestate în exterior, Puterea este capacitatea interioară, a spiritului uman, de a depăși orice fel de obstacol.

Ce spune Tarotul despre luna august

Astrologia lunii august

 Semnificația Puterii este de a ști că puteți depăși orice obstacol cu ajutorul forței interioare și a încrederii. Aveți rezistență și perseverență, temperate de răbdare și calm interior. Sunteți concentrați pe ce aveți de făcut și vă comportați într-o manieră care demonstrează control și maturitate.

Cartea Puterea vă învață că aveți capacitatea de a îmblânzi bestia din interiorul vostru și că scopul nu trebuie să fie ascunderea pornirilor instinctuale ci ca acestea să fie îmblânzite printr-o acceptare plină de iubire și blândețe.

Luni și marți: bani, autorități, împrumuturi, moșteniri, sex, manipulări

Miercuri, joi, vineri: justiție, acte, călătorii la distanță, idealism, studii superioare

Sâmbătă și duminică: putere, autoritate, responsabilitate, tradiționalism

Taur

Marele Preot

Marele Preot, versiunea masculină a Marii Preotese, se referă la prezența unui maestru și la învățarea prin intermediul lecțiilor practice oferite de studierea legilor naturii. Energia acestei cărți sugerează o resursă care poate scoate la iveală secretele vieții, ciclurile lunii, legăturile dintre ființele umane și ceruri.

În Evul Mediu, mănăstirile erau singurele locuri unde oamenii puteau învăța să scrie și să citească, astfel că învățăceii apelau la preot.

Cartea vă sfătuiește să vă întoarceți la rolul de student meticulos, să acumulați cunoștințe prin studiu, pentru a dobândi respect și recunoaștere.

Marele Preot arată necesitatea de a respecta regulile sau situațiile structurate. Apariția sa într-o etalare mai înseamnă că trebuie să respectați regulile societății sau că vă confruntați cu o forță sau o persoană lipsită de spirit inovator, fixată pe respectarea cutumelor de mult  împământenite.

Luni și marți: conservatorism, responsabilitate, autoritate în parteneriate

Miercuri, joi, vineri: spirit de aventură, entuziasm, noroc financiar

Sâmbătă și duminică: tradiționalism, scepticism, cereți fapte, dovezi

Gemeni

Șapte de Monede

Înțelegeți necesitatea de a investi bani și energie pentru a vă îndeplini obiectivele pe termen lung și nu acționați pentru câștiguri imediate. Vreți să fiți siguri că vă concentrați atenția în direcția corectă, care vă va aduce cele mai mari beneficii. Aveți o viziune pe termen lung și vă concentrați pe rezultatele sustenabile.

Șapte de Monede arată că ați muncit din greu și că începeți să obțineți rezultate. Eforturile voastre din ultimele câteva luni au meritat.

Cartea poate sugera însă și un sentiment de frustrare. Ați muncit din greu și începeți să vă simțiți frustrați și îngrijorați că nu veți fi răsplătiți pentru eforturile voastre. Trebuie să aveți răbdare și să apreciați progresele pe care le-ați făcut până acum.

Luni și marți: muncă serioasă, ambiție, inteligență, abilitate

Miercuri, joi, vineri: etică, moralitate, independență în cuplu

Sâmbătă și duminică: gânduri exagerate legate de sănătate și bătrânețe, planuri financiare conservatoare legate de bani

Rac

Faetonul

Faetonul reprezintă cucerirea prin forță, victoria și depășirea opoziției prin încredere și control.

Pentru conducerea Faetonului este nevoie de dibăcie, voință și îndrăzneală, iar succesul va veni doar dacă vă veți menține concentrarea, hotărârea și încrederea în abilitățile voastre. Faetonul vă cere să vă impuneți cu îndrăzneală, altfel nu veți reuși să duceți labun sfârșit ceea ce v-ați propus.

Este timpul să vă stăpâniți emoțiile, impulsurile sau mânia. Trebuie să arătați cine este șeful și să controlați situația, dar pentru asta este nevoie de autocontrol.

Luni și marți: spirit de aventură, pasiuni puternice, dorință de libertate

Miercuri, joi, vineri: activități intense la serviciu, tendință spre epuizare

Sâmbătă și duminică: spirit responsabil în cuplu, conservatorism

Leu

Regele de Monede

Regele de Monede reprezintă abundența, siguranța, ambiția, puterea, stabilitatea, disciplina. Este o figură paternă, îi place să aibă grijă de ceilalți oferind sfaturi, îndrumări și înțelepciune, dar și sprijin financiar.

Asemeni regelui Midas, tot ce atinge se transformă în aur. Este un model de stabilitate, câștiga bani ușor și îi împarte cu ceilalți. Nu mai este nevoit să se lupte pentru a obține ceea ce dorește, ca în cazul Cavalerului de Monede, poate obține tot ceea ce vrea pentru că a dovedit ce poate.

Regele de Monede semnalează deseori finalizarea unui proiect creativ, a unei afaceri sau a unei investiții. Prin muncă, responsabilitate și atenție ați reușit să realizați lucruri extraordinare și în sfârșit puteți afirma că v-ați atins obiectivul.

Luni și marți: grijă față de familie, responsabilitate, administrarea proprietăților

Miercuri, joi, vineri: dorință de socializare, distracție, călătorii, cursuri

Sâmbătă și duminică: activități de rutină pe lângă casă

Fecioară

Cavalerul de Bâte

În timp ce Valetul de Bâte semnifică apariția unei noi idei, Cavalerul de Bâte arată că această idee va fi pusă imediat în practică. Cavalerului de Bâte este incredibil de puternic și nu se teme de nimic. El se repede să își pună în aplicare ideile și viziunile sale.

Această carte arată că veți avea un nivel ridicat de încredere și veți face față tuturor provocărilor care vor ieși în calea voastră.

Cavalerul de Bâte este genul de persoană care mai întâi acționează și mai apoi se gândește.  Este nerăbdător și impulsiv și iubește acțiunea. Dezavantajul este că are tendința de a grăbi lucrurile, fără a lua în considerare consecințele acțiunilor sale.

Luni și marți: succes în comunicare publică, socializare, putere de influență, relații avantajoase

Miercuri, joi, vineri: dor de călătorii, vacanță, nevoie de libertate

Sâmbătă și duminică: seriozitate, responsabilitate, e cazul să vă relaxați mai mult

Balanță

Șapte de Spade

Cartea Șapte de Spade este cartea înșelăciunii și a trădării, indică dificultatea de a scăpa de ceva care trece neobservat. Uneori, cînd facem ceva pe ascuns, sperând că nu se va afla, secretul iese la suprafață și ne pune într-o situație neplăcută.

Este posibil că fim tentați să ne eschivăm de o anumită situație care nu ne mai convine, în loc să o rezolvăm direct. Nu suntem pregătiți de o confruntare, așa că preferăm să o evităm. Vom fi tentați să încercăm să scăpăm de un angajament, o responsabilitate, de muncă sau de dragoste.

Pe de altă parte, cartea ne avertizează să fim atenți să nu cădem victima persoanelor false, care ar vrea să ne  înșele sau să ne trădeze. Trebuie să avem grijă în cine avem încredere.

Luni și marți: negocieri financiare, contracte, persoane influente, secrete, putere de influență

Miercuri, joi, vineri: socializare, comunicare, drumuri, călătorii

Sâmbătă și duminică: disciplină, responsabilități în familie, planuri legate de casă

Scorpion

Asul de Spade

Asul de Spade arată începutul unei situații care ar putea avea două tăișuri. Asul implică utilizarea unei mari puteri, uneori excesive.

Cartea reprezintă o perioadă de mare viziune și claritate mentală. Semnifică o deblocare, acel moment în care înțelegerea și rațiunea se află la un nivel maxim, iar atingerea obiectivelor devine mult mai ușoară.

Asul de Spade anunță o nouă idee, o inspirație, o gândire originală și o viziune creativă, precum și energia necesară să le puneți în aplicare. Sunteți entuziasmați de oportunitățile noi care apar datorită abilităților voastre creative și mentale. Cartea vă încurajează să căutați adevărul și dreptatea.

Luni și marți: energie optimă, forță mentală, inteligență

Miercuri, joi, vineri: idei de investiții, tendință spre risc, speculații

Sâmbătă și duminică: sunteți cam taciturni, e cazul să vă relaxați

Săgetător

Zece de Spade

Zece de Spade simbolizează de obicei un eșec neașteptat, un eveniment asupra căruia nu aveți control care vă ia prin surprindere sau vă descumpănește. Uneori puteți să modificați cursul acestui eveniment, dar de cele mai multe ori va trebui să îl suportați.

Cartea mai arată că ați fost trădați de către cineva în care ați avut încredere și vă simțiți incredibil de trădați și șocați de această trădare.

Zece de Spade mai arată o experiență dificilă, un sfârșit, o pierdere, o durere sau o eliberare. După aceste necazuri va veni însă și un sentiment al ușurării, acela că dificultățile vor lua sfârșit în curând și veți putea să o luați de la capăt.

Luni și marți: interiorizare, izolare, putere ascunsă, ceva se încheie

Miercuri, joi, vineri: energie optimă, idei interesante, călătorii, nevoie de libertate și mișcare

Sâmbătă și duminică: calcule financiare, planuri precaute legate de bani

Capricorn

Roata Destinului

Roata Destinului se referă la faptul că lucrurile au tendința să evolueze în cicluri. În viață sunt perioade bune și perioade proaste. Chiar dacă condițiile din jurul vostru sunt dificile și provocatoare, va veni și timpul când ele se vor schimba și veți putea să vă concentrați mai mult pe distracție și frivolități.

Lecția pe care o dă Roata Destinului este că în viață vor exista întotdeauna suișuri și coborâșuri. Uneori perioadele dificile vă oferă o bază de comparație și perspectiva de care aveți nevoie pentru a recunoaște cât sunteți de binecuvântați atunci când vă  merge bine.

Roata Norocului sugerează că nu trebuie doar să stați și să așteptați ce vă oferă viața. Puteți lua inițiativa pentru a încerca să rămâneți pe partea ascendentă a Roții.

Luni și marți: prieteni influenți, putere de influență, magnetism personal

Miercuri, joi, vineri: încredere doar în forțele proprii, muncă, e cazul să vă deschideți către lume

Sâmbătă și duminică: energie optimă, simț practic, planuri concrete

Vărsător

Regele de Spade

Regele de Spade simbolizează puterea intelectuală și autoritatea și are curajul și inteligența necesare pentru a îndeplini tot ceea ce își propune. Reprezintă judecata, talentul de a comanda și conduce.

Cartea vă recomandă să adoptați o poziție fermă dar corectă. Aveți claritatea minții și puteți recunoaște adevărul, trebuie să preluați conducerea cu un punct de vedere obiectiv. Sunteți bine poziționați pentru a judeca corect o situație și a identfica comportamentele care vă țin în loc.

Trebuie să vă folosiți de logică și inteligență pentru a merge înainte, a ajunge în miezul unei probleme și a lua decizii ferme și corecte. Deseori Regele de Spade poate simboliza un consilier financiar, un avocat, un militar sau un judecător, ale căror emoții trebuie ținute sub control.

Luni și marți: succes, recunoaștere, putere de influență, gândire cerebrală

Miercuri, joi, vineri: drumuri, călătorii, vacanță, comunicare, relații publice de succes

Sâmbătă și duminică: nevoie de izolare, atitudine rece, rezervată

Pești

Diavolul

Diavolul simbolizează lipsa de măsură și este probabil cel mai greu de interpretat, întrucât are o înfățișare anume pentru fiecare.

Ceea ce este comun tuturor este dependența, lipsa de voință și a propriilor convingeri.

Diavolul corespunde părții întunecate a Magului, laturii întunecate a Marii Preotese, fățărniciei și materialimului Marelui Preot. El mai reprezintă poftele fără măsură ale Puterii, este antiteza Cumpătării și stăpân peste multe dintre fațetele Lunii.

Sub forma tentațiilor, Diavolul se prezintă deseori în forma sa cea mai seducătoare.

Luni și marți: tentații, pasiune, interesați de secrete și taboo-uri

Miercuri, joi, vineri: călătorii, educație, relații publice

Sâmbătă și duminică: alături de prietenii de încredere, trebuie să găsiți un echilibru între muncă și relaxare

Ce spune Tarotul despre luna august

Astrologia lunii august

Soarele tranzitează Leul între 22 iulie și 22 august

Cariera și banii Leilor

Cum sunt Leii

Relațiile de dragoste ale Leilor cu celelalte semne zodiacale