Patru de CupePrincipalul eveniment astrologic al lunii februarie va fi eclipsa parțială de Soare de pe data de 15, la 27 de grade în semnul Vărsătorului, care va avea o mare influență asupra ideilor și comunicării, datorită alinierii apropiate de planeta Mercur. În plus, doi asteroizi, Juno și Hygeia, vor aduce în atenție dragostea, prieteniile, sănătatea și medicina. Ținând cont de aceste aspecte, haideți să vedem ce spune Tarotul despre fiecare zodie.

 

 

 

Berbec

Patru de Cupe

După un început de an în care au beneficiat de o energie debordantă, Berbecii simt acum nevoia de a lua o pauză să-și tragă sufletul. Poate că s-au suprasolicitat, sau poate că eforturile lor nu au adus rezultatele așteptate. Patru de Cupe apare deseori atunci când sunteți plictisiți sau nemulțumiți de actuala stare de lucruri. Vă simțiți dezangajați, apatici sau nemotivați. Vi se pare că viața este în stagnare, plictisitoare și nu vă mai emoționează nimic.

Pentru a depăși această stare, Patru de Cupe sugerează că aveți nevoie de o reevaluare a situației și a vedea în interiorul sufletului vostru, pentru a înțelege ce se întâmplă. Evitați distragerile și analizați-vă inima și mintea pentru a obține claritate.

Patru de Cupe mai poate semnifica dezamăgirea pe care v-a provocat-o o persoană sau o situație. S-ar putea să vă fi săturat de aceeași luptă pe care ați dus-o prea mult timp în trecut și din acest motiv vă retragețo pentru a căuta pacea și liniștea.

 

Taur

Cinci de Bâte

Poate că Taurii au început anul într-un ritm mai lent și au fost mai precauți ca de obicei în privința banilor. În februarie însă, Taurii au o dispoziție combativă și nu vor fi dispuși la compromisuri. Cinci de bâte reprezintă de regulă conflict și schimbare, tensiuni și competiție. Acest conflict influențează capacitatea voastră de a vă urmări obiectivele.

În loc să puteți lucra împreună cu ceilalți, sunteți în conflict, iar punctul vostru de vedere este contestat. Problema este că fiecare crede că are dreptate și încearcă să își impună punctul de vedere.

Această carte mai reprezintă un grup de oameni dedicați unui obiectiv comun, dar care nu pot să cadă de acord cum să îl îndeplinească.

 

 

Gemeni

Soare

Gemenii au muncit din greu în prima lună a anului, simțind că trebuie să se impună, să își demonstreze calitățile de lideri. Este posibil ca luna februarie să le aducă și recunoașterea și succesul scontat.

Soarele reprezintă optimismul, succesul, abundența, o atmosferă radioasă. Soarele vă dă putere și vă spune că oriunde ați merge și orice ați face, energia voastră iradiantă vă va urma și vă va aduce fericire și bucurie. Oamenii sunt atrași de voi pentru că vedeți întotdeauna partea luminoasă a lucrurilor și aduceți multă căldură în viețile lor.

          Această energie caldă este cea care vă face să traversați eprioadele dificile și vă ajută să reușiți. Totodată, puteți să împărțiți cu ceilalți această energie caldă, calitățile și reușitele voastre.

 

 

Rac

Cavalerul de Spade

Racii nu renunță la atitudinea războinică cu care au început acest an nici în februarie. Sunt cerebrali, au idei, un proiect pe care sunt hotărâți să îl pună în practică cu orice preț și indiferent de consecințe. Cavalerul de Spade este o figură puternică, plină de viață și energie, care are nevoie de echilibrul adus de responsabilitate și compasiune. Odată ce pornește la drum nimic nu îl poate opri! Nu vede și nu îi pasă de nicio piedică, riscuri sau pericole, merge înainte cu unica dorință de a reuși.

                Calitățile sale sunt o mare ambiție, hotărârea și puterea de a reuși cu orice preț. În schimb poate fi orb la greutăți și la posibilele consecințe ale acțiunilor sale și poate intra într-un teritoriu periculos fără să fie pregătit.

Cavalerul de Spade arată deseori un nou proiect sau idee și că nimic nu vă poate sta în cale. Aveți un impuls de energie care vă propulsează înainte și să inspiră să acționați rapid pentru a vă atinge țelurile. În relațiile de dragoste arată o atitudine rațională, poate chiar dușmănoasă, nu sunteți dispuși să faceți compromisuri.

 

Leu

Șapte de Bâte

Luna ianuarie v-a adus succes, recunoaștere, oportunități, orizonturi deschise. Șapte de Bâte arată însă că după satisfacția și împlinirea inițială urmează o nouă luptă. De această dată este vorba despre menținerea poziției câștigate, în timp ce alții se străduiesc să obțină același succes și statut la care ați ajuns. Concurența este strânsă și trebuie să continuați să vă dovediți calitățile.

Șapte de Bâte mai poate indică concurența și provocările externe întîmpinate de un proiect, care pot fi însă depășite prin încredere și autodepășire.

Cartea vorbește despre necesitatea de a rămâne pe poziție în pofida provocărilor la adresa situației și autorității voastre și despre necesitatea de a vă apăra drepturile cu fermitate. În relațiile de dragoste poate indica apariția unor conflicte, iaar uneori o a treia persoană care ar vrea să vă pună în dificultate relația.

 

Fecioară

Împăratul

Fecioarele lasă în urmă atitudinea visătoare de la debutul anului, pentru o atitudine mult mai realistă. Aveți nevoie de stabilitate, de structură, de certitudini. Împăratul vine în completarea Împărătesei, reprezentând principiul masculinității și al patriarhului. Simbolizează puterea și autoritatea, iar atitudinea sa rigidă diferă de frumusețea senzuală a Împărătesei.

Figura paternă a Tarotului, Împăratul protejează, oferă structură și stabilitate. Acest personaj patriarhal oferă celorlalți îndrumare, sfaturi și înțelepciune, demonstrând autoritate și stabilitate.

Doriți să vă afirmați independența, spiritul de ordine și planurile concrete. Relațiile de dragoste pot fi întărite, dar trebuie să aveți grijă să nu deveniți prea rigizi și intransigenți!

 

 

Balanță

Cinci de Monede

Balanțele au început acest an cu o atitudine de introspecție, în care nativii acestui semn sunt frământați de înțelesurile profunde, de valorile care îi reprezintă. Cinci de Monede anunță de regulă că resimțiți o perioadă de dificultăți financiare, sărăcie și greutăți, indicând că ați suferit o pierdere financiară semnificativă sau un eșec.

Cartea arată multele fațete ale nenorocului și pierderii, inclusiv pierderile de bani, sărăcia, boala, șomajul sau singurătatea. Dacă ați suferit o pierdere trebuie să știți însă că există oameni în jurul vostru dispuși să vă ajute. Există întotdeauna o soluție și o cale de ieșire, trebuie doar să deschideți ochii și să priviți în jurul vostru.

La nivel psihologic, cartea poate indica dificultățile pe care le aveți atunci când vă raportați la bani sau la problemele materiale, sau o perioadă de singurătate, în care vă simțiți abandonați, ignorați sau nedoriți.

 

Scorpion

Șapte de Monede

Ați început anul visând la noi proiecte și investiții și la modul în care le puteți pune în practică. În luna februarie, trebuie să înțelegeți necesitatea de a investi bani și energie pentru a vă îndeplini obiectivele pe termen lung și să nu acționați pentru câștiguri imediate. Trebuie să fiți siguri că vă concentrați atenția în direcția corectă, care vă va aduce cele mai mari beneficii. Trebuie să aveți o viziune pe termen lung și vă concentrați pe obiectivele realizabile.

Șapte de Monede arată că ați muncit din greu și că începeți să obțineți rezultate. Eforturile voastre din ultimele câteva luni au meritat.

Cartea poate sugera însă și un sentiment de frustrare. Ați muncit din greu și începeți să vă simțiți frustrați și îngrijorați că nu veți fi răsplătiți pentru eforturile voastre. Trebuie să aveți răbdare și să apreciați progresele pe care le-ați făcut până acum. Și în relațiile de dragoste aveți nevoie de răbdare, să nu grăbiți lucrurile!

 

Săgetător

Marele Preot

După dispoziția generoasă din prima lună a anului, Marele Preot, versiunea masculină a Marii Preotese, vă îndeamnă să deveniți mult mai serioși. Cartea se referă la prezența unui maestru și la învățarea prin intermediul lecțiilor practice oferite de studierea legilor naturii. Energia acestei cărți sugerează o resursă care poate scoate la iveală secretele vieții, ciclurile lunii, legăturile dintre ființele umane și ceruri.

În Evul Mediu, mănăstirile erau singurele locuri unde oamenii puteau învăța să scrie și să citească, astfel că învățăceii apelau la preot.

Marele Preot vă sfătuiește să vă întoarceți la rolul de student meticulos, să acumulați cunoștințe prin studiu, pentru a dobândi respect și recunoaștere.

Cartea arată necesitatea de a respecta regulile sau situațiile structurate. Apariția sa într-o etalare mai înseamnă că sunteți sau vă confruntați cu o forță sau o persoană lipsită de spirit inovator, fixată pe respectarea cutumelor de mult împământenite. În relațiile de dragoste, dacă nu este vorba despre intenții de căsătorie, sunteți avertizați că ați putea avea o atitudine prea rigidă și conservatoare.

Capricorn

Eremitul

Eremitul este cartea reculegerii interioare și a retragerii. Vă concentrați asupra lumii voastre interioare în căutarea răspunsurilor care să vă definească. Acum realizați că adevărul și înțelegerea se află în interiorul vostru și doriți să le căutați cu orice preț.

Cartea Eremitul (Pustnicul) indică o perioadă în care doriți solitudine și izolare. Aveți nevoie să fiți singuri și doriți să vă retrageți departe de lume.

Prin meditație, contemplare și autoexaminare puteți începe să vă reevaluați obiectivele personale și să urmați o direcție diferită.

 

 

 

Vărsător

Nouă de Spade

Cartea reprezintă temerile și coșmarurile, dar necazurile semnalate de această carte sunt de natură psihologică și nu semnalează suferințe în viața reală.

Teama, anxietatea sunt provocate de ceea ce este în interiorul minții voastre, nu de circumstanțe reale, sunteți creatorii propriei lumi, iar atitudinea voastră determină cum resimțiți lumea respectivă.

Nouă de Spade mai arată teama de viitor, ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor, riscați să creați o realitate negativă în virtutea așteptărilor pe care le aveți. Coșmarul vostru devine o profeție proprie, ceea ce nu este un rezultat de dorit. Cartea arată că vă îngrijorați excesiv în legătură cu o situație, sau că aveți remușcări pentru greșelile trecutului.

 

 

Pești

Zece de Monede

Zece de Monede este un semn extraordinar, că în pofida tuturor dificultăților și obstacolelor vă veți simți împliniți. Acest sentiment al împlinirii va veni ca rezultat al succesului în carieră, al rezervelor financiare, al unui mediu familial stabil sau al unei relații de lungă durată.

Este una dintre cărțile care arată că veți avea succes și veți fi mândri de tot ceea ce ați realizat. Veți dori totodată să împărțiți succesul cu cei din jurul vostru, pentru a vă asigura că aveți grijă de ei.

Ați putea fi înclinați să direcționați multă energie pentru a vă asigura că familia voastră are tot ce îi trebuie, de la bani și siguranță și până la un trai bun. Zece de Monede arată că familia și familia extinsă sunt extrem de importante pentru voi, arată rolul pe care îl are tradiția în viața voastră.